Prachtige .nl domeinnamen voor startende ondernemers

Wanneer je een startende ondernemer bent en je online je activiteiten wilt ondersteunen, is een goede domeinnaam onontbeerlijk! Maar wat is een goede domeinnaam? Ten eerste denken wij dat het belangrijk is om een naam te kiezen die omschrijft wat je business inhoudt. Een generieke domeinnaam als Glazenwasser.nl zegt voldoende over de diensten die je kunt verwachten. Dergelijke namen zijn natuurlijk allemaal al vergeven en de kans is nihil dat je zo’n naam dus tegen registratiekosten kunt vastleggen.

Echter, bij Domainorder.nl heb je de mogelijkheid om op namen te bieden die binnenkort weer vrijkomen. Om onbekende redenen komt zo’n naam soms na een zogenaamde quarantaine periode weer beschikbaar voor registratie. Het is in dat geval belangrijk om er als de kippen bij te zijn en deze domeinnaam zo snel mogelijk te registreren. Hierin is Domainorder.nl gespecialiseerd! In onze veilingen komen met regelmaat prachtige generieke namen voor waarop je kunt bieden, namen vergelijkbaar met Glazenwasser.nl

Naast de (duurdere) generieke namen, kun je ook kiezen voor domeinnamen waarin je bijvoorbeeld een plaatsnaam gebruikt. GlazenwasserHaarlem.nl bijvoorbeeld. De kans is al veel groter dat dit soort namen beschikbaar zijn maar zijn natuurlijk minder mooi dan de generieke hoofdterm.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar een naam die door je klanten onthouden kan worden. Eentje die zo min mogelijk verwarring zal scheppen. Als voorbeeld nemen we even onze eigen DomainOrder.nl Deze naam is ook niet geschikt voor bijvoorbeeld radiocommercials, omdat er voldoende mensen zullen zijn die het verkeerd in zullen typen. Om dit soort problemen te voorkomen, hebben we alle mogelijke (beschikbare) varianten gekocht. Denk aan bijv. Domain-order.nl, DomeinOrder.nl etc etc.. Zelfs in andere extensies (.eu, .be).

Naast het registreren van enkelvoud- en meervoudsvormen, kun je ook denken aan ‘gerelateerde’ namen. Domainorder.nl biedt klanten de mogelijkheid om quarantaine domeinen te registreren. Een dergelijke dienst kun je ook backorder noemen. Gerelateerde domeinnamen zouden dan bijvoorbeeld kunnen zijn: backorder.nl en quarantainedomeinen.nl maar er zijn er natuurlijk veel meer denkbaar.

DomainOrder.nl is in die zin ideaal omdat er wekelijks vele duizenden domeinnamen beschikbaar komen! Er zitten dus altijd veel namen in die mogelijk gerelateerd zijn aan jouw business en dus voor extra leads/sales kunnen zorgen.

Maar waarom zou je nou een gerelateerde naam willen hebben? Je hebt toch al een domeinnaam/website? Waarom zou je er meerdere willen hebben. Laten we even bij de glazenwasser blijven. Stel je hebt gekozen voor de domeinnaam GlazenwasserHaarlem.nl en hebt daar je bedrijf omheen gebouwd. Je maakt reclame voor je website (mondeling?) en verwacht dat er mensen op je site zullen komen. Maar kan het niet zijn dat ze het verkeerd hebben ingetypt? Bijvoorbeeld: HaarlemGlazenwasser.nl – GlazewasserHaarlem.nl – GlazenwassersHaarlem.nl Zoals je kunt zien is het zeer eenvoudig om deze menselijke fout te maken. Het beste zou dus zijn dat je deze varianten ook registreert/koopt om ervoor te zorgen dat je bezoekers wel bij jou terecht komen en niet bij je concurrent.

Op DomainOrder.nl kun je dus wekelijks zoeken in de veilinglijst op namen die aansluiten op jouw activiteiten.

Dit artikel staat in de categorie Voor wie? and tagged , .