Premium .nl domeinnamen voor webwinkeliers

Webwinkeliers hebben de passie om webwinkels te bouwen. Of het er nu eentje is of meerdere.. Of ze nu allemaal in dezelfde branche zitten of gespecialiseerd zijn in 1 bepaalde niche. Hoe dan ook, in alle gevallen dienen deze shops traffic te hebben om aan omzet te komen. Via “direct type-in” of via “referrerlinks”? Beide is mogelijk met namen die nu in quarantaine staan.

DomainOrder.nl helpt webwinkeliers aan premium domeinnamen die men kan gebruiken voor nieuwe projecten. Dit kunnen nieuwe sites zijn of namen die geredirect kunnen worden naar bestaande projecten zodat er meer bezoekers (traffic) kan worden gestuurd.

Ondernemers die een webwinkel hebben opgezet in bijvoorbeeld kleding, zouden wellicht veel interesse hebben in een naam als “kleding.nl”. Naast het feit dat dergelijke namen duur zijn, is het nog maar de vraag of deze te koop is. Er zal dus naar alternatieven gekeken moeten worden. In de veilingen kun je namen tegenkomen als bijvoorbeeld: kledingshop.nl, klerenkopen.nl, overhemdenwinkel.nl, onlinesokken.nl etc etc. Ook deze namen zijn uiterst interessant om een niche winkel omheen te bouwen of de traffic door te sturen naar een bestaande website en op die manier de leads te converteren.

Hoe dan ook, een goede webwinkel dient een goede domeinnaam te hebben om door de klanten op zijn minst onthouden kan worden. Was het ook alweer onlinekledingkopen.nl? Of was het nou martinaswebkleding.nl? Lastige namen! Is dan KledingOnline.nl niet veel beter?

Uiteraard kan er ook gekeken worden naar varianten van een domeinnaam. Als voorbeeld onze eigen DomainOrder.nl. Uiteraard hebben we ook DomeinOrder.nl, Domain-Order.nl, andere extenties zoals .be en .eu. Op die manier zorgen we ervoor dat onze klant altijd bij ons terecht komt (al dan niet via een verkeerde domeinnaam) en niet op een blanco pagina. Of nog erger, bij de concurrent!

Daarnaast zien wij dat er webwinkeliers zich inschrijven bij DomainOrder.nl om de concurrentie voor te zijn. Nu kunnen ze goede premium domeinnamen via DomainOrder laten registreren tegen zeer schappelijke prijzen. Immers, wanneer zij die mooie namen kopen, maken zij het de concurrentie ook weer moeilijker!

De veilinglijsten zijn altijd indrukwekkend groot. Er zit zo nu en dan “rommel” tussen en het is dus wel zaak om de mooie generieke namen eruit te vissen. Zo kun je de resultaten uit de veiling sorteren op verschillende enkele type data. Zo tonen wij indicaties van: Google hits, Google ads, Wikipedia vermelding, Archive.org vermelding, DMOZ vermelding en of het een domeinnaam van 2/3 karakters betreft.

DomainOrder.nl hanteert nog veel meer factoren die het bepalen van de kwaliteit van een domeinnaam makkelijker maakt, maar is te veel om te vermelden. Om die reden hebben we een zogenaamde “score” bedacht. Des te hoger de “score”, des te interessanter de domeinnaam zou moeten zijn. Echter, dit is betrekkelijk. Voor de een is domeinnaam A interessanter dan domeinnaam B en weer een ander koopt domeinnamen met een lage “score”, omdat de prijzen in de veiling dan niet al te hard oplopen.

Iedereen moet voor zichzelf bepalen welke namen interessant zijn en daarop bieden. Wij rekenen pas geld wanneer er een domeinnaam succesvol is gecatched (catchen is de vakterm voor het registreren van quarantaine domeinnamen). Wij noemen dit “No Catch, No Pay!”.

Omdat er elke week zeer veel domeinnamen in de veiling staan, en niet elk bedrijf tijd heeft om deze uitvoerig te bestuderen, hebben we de “triggers” en de “rubrieken tool” bedacht. Hierover kunt u meer vinden bij de “artikelen”.

Dit artikel staat in de categorie Voor wie? and tagged , , .