Webdeveloppers backorderen quarantaine domeinnamen

Bedrijven die het interessant vinden om mooie websites te maken (voor zichzelf of voor derden) hebben altijd een goede domeinnaam nodig. Deze dient bijvoorbeeld herkenbaar te zijn, goed te onthouden, het liefste generiek en zo heb je nog veel meer factoren die het interessant maakt om een domeinnaam aan te schaffen.

Omdat goede (beschikbare) domeinnamen schaars aan het worden zijn, is het altijd handig om een plek te hebben waar je deze kunt backorderen (inkopen) tegen gunstige tarieven. DomainOrder.nl helpt webdeveloppers aan dit soort premium domeinnamen die zij anders nooit hadden kunnen bemachtigen.

Webdevelopment bedrijven die op dit moment klant zijn bij DomainOrder.nl zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de .nl backorder namen die binnenkort uit quarantaine komen.

Wij zien dat vele webbureaus zich inschrijven bij DomainOrder.nl om de concurrentie voor te zijn. Nu kunnen ze goede premium domeinnamen via DomainOrder laten registreren tegen zeer schappelijke prijzen. Immers, de klant bepaald altijd zelf wat er maximaal betaald zal worden voor een domeinnaam omdat ze geveild worden.

Zo zijn in het verleden prachtige generieke namen verkocht waar je mooie websites omheen kunt bouwen. Namen als bijvoorbeeld Liefde.nl, Tshirts.nl en vele anderen.

Natuurlijk kunnen er nooit wekelijks duizenden van dit soort namen worden geveild maar zitten er zeker altijd weer pareltjes tussen. Daarnaast zijn er ook wat meer afgeleide namen te vinden, zoals bijvoorbeeld namen met de toevoeging van shop, winkel of forum. Denk aan tvwinkel.nl, tvshop.be of tvforum.nl.

De veilinglijsten zijn altijd indrukwekkend groot. Er zit een hoop “rommel” tussen en het is dus wel zaak om de mooie generieke namen eruit te vissen. Zo kun je de resultaten uit de veiling sorteren op verschillende enkele type data. Zo tonen wij indicaties van: Google hits, Google ads, Wikipedia vermelding, Archive.org vermelding, DMOZ vermelding en of het een domeinnaam van 2/3 karakters betreft. De Google pagerank hebben we er niet bij gezet (maar wordt wel meegewogen in de score!) omdat deze teveel fluctueert.

DomainOrder.nl hanteert nog veel meer factoren die het bepalen van de kwaliteit van een domeinnaam makkelijker maakt, maar is te veel om te vermelden. Om die reden hebben we een zogenaamde “score” bedacht. Des te hoger de “score”, des te interessanter de domeinnaam zou moeten zijn. Echter, dit is betrekkelijk. Voor de een is domeinnaam A interessanter dan domeinnaam B en weer een ander koopt domeinnamen met een lage “score”, omdat de prijzen in de veiling dan niet al te hard oplopen.

Iedereen moet voor zichzelf bepalen welke namen interessant zijn en daarop bieden. Wij rekenen pas geld wanneer er een domeinnaam succesvol is gecatched (catchen is de vakterm voor het registreren van quarantaine domeinnamen). Wij noemen dit “No Catch, No Pay!”.

Omdat er elke week zeer veel domeinnamen in de veiling staan, en niet elk bedrijf tijd heeft om deze uitvoerig te bestuderen, hebben we de “triggers” en de “rubrieken tool” bedacht. Hierover kunt u meer vinden bij de “artikelen”.

Dit artikel staat in de categorie Voor wie? and tagged , , .