Sociale media en SEO

Sociale media kan worden ingezet als een krachtige tool ter ondersteuning van zoekmachine-optimalisatie. Om een tipje van de sluier op te lichten behandelen wij hier vijf verschillende methoden om meer bezoekers naar uw site te trekken.

1. Twitter, kies de juiste naam
Een van de krachtigste tips om hoger te scoren in zoekmachines is het gebruik van Twitter. Denk goed na over uw Twitter-profielnaam. Dus niet de gebruikersnaam, maar de naam of titel die wordt getoond op uw profielpagina. Gebruik een keyword of tekst waarop uw wilt worden gevonden in Google. Gebruik geen andere woorden, tekens of icoontjes. Na verloop van tijd zal uw profiel backlinks opleveren. Niet alleen van uw website maar ook van andere Twitter gebruikers. Een goed ingesteld Twitter-profiel levert u zo goed als altijd een resultaat op de eerste pagina van de zoekmachines op.

2. Zorg voor nieuwe content en Twitter updates
Een van de laatste updates in het Google zoekalgoritme is het waarderen van nieuwe content. Google heeft onlangs bekend gemaakt dat deze update is toegepast omdat de gebruiker het laatste nieuws het meest relevant zal vinden. Het laatste nieuws en recentelijk toegevoegde content zal daarom hoger in Google scoren en dus meer traffic op uw site opleveren. In een ander persbericht maakte Google duidelijk dat het indexeren van dynamische content zoals AJAX/JavaScript nu ook live is. Hieronder vallen bijvoorbeeld Twitter status updates en geavanceerde platforms zoals Disqus en Facebook commentaar. Updates van sociale media bevatten vaak nieuwe actuele content en het is daarom niet verwonderlijk dat deze twee updates tegelijk zijn uitgebracht.

3. Meer delen dan alleen backlinks
Het delen van uw content is zonder meer een van de meest onderschatte SEO technieken. Veel website-eigenaren zijn in de veronderstelling dat er niet direct winst valt te behalen in het delen van Facebook en Twitter-content omdat deze links vaak verkort zijn, doorverwijzingen bevatten of getagged zijn met no-follow. Wat ze echter niet beseffen is dat SEO niet langer alleen om backlinks draait. Zoekmachines monitoren ook sociale media en waarderen en indexeren deze unieke content ook mee in de resultaten. Ook worden no-follow links meegenomen in de resultaten. Zorg dat uw site is voorzien van de nieuwste Twitter en/of Facebook knoppen zodat uw content kan worden gedeeld.

4. Deel mee op Google+
Het +1 knopje van Google+ lijkt momenteel misschien niet van waarde maar in de nabije toekomst zal deze button zijn waarde voor wat betreft SEO-optimalisatie moeten bewijzen. Steeds meer mensen gebruiken Google+ als hun sociale netwerk en de toevoeging van +1 en het delen van die data maken het scoren in de Google zoekmachine extra aantrekkelijk. Een webpagina met veel +1 aanbevelingen zal een gigantische boost in bezoekers opleveren binnen uw sociale netwerk en vrienden van vrienden binnen dat netwerk.
Wij adviseren u dan ook om de Google+ button een prominent plekje op uw site te geven.

Om die reden zouden wij het dan ook op prijs stellen wanneer u DomainOrder.nl zou aanbevelen binnen uw Google+ netwerk. Dit kunt u doen door onderaan deze pagina op +1 te klikken. Hartelijk dank alvast!

5. Leer meer over SEO
Het is overduidelijk dat sociale netwerken de meest waardevolle bijdrage aan SEO leveren door hun stroom aan actuele nieuwsberichten. Hou uw volgers, groepen en favorieten goed in de gaten. Zij kunnen er aan bijdragen dat u meer te weten komt over SEO. Laat u informeren via verschillende bronnen en websites van SEO-experts. Blijf zo op de hoogte, want nieuwe technieken en methoden volgen elkaar snel op.

Rest mij nog u veel succes te wensen met het optimaliseren van uw website en beheren van uw sociale media. Veel succes gewenst!

Dit artikel staat in de categorie Domeinnaam Nieuws, Social Media and tagged , , .