Sedo CEO Tim Schumacher treedt af

Afgelopen maandag heeft de Raad van Commissarissen van Sedo Holding AG Tobias Flaitz, als de nieuwe CEO van Sedo benoemd. Op 1 februari 2012 zal hij Tim Schumacher vervangen. Tim Schumacher zal de raad van bestuur met ingang van 31 december a.s. om persoonlijke redenen verlaten.

Tijdens de eerst volgende jaarlijkse algemene vergadering zal de Raad van Commissarissen Tim Schumacher voordragen als nieuw lid van de Raad van Bestuur.

Tim Schumacher (in 2001 medeoprichter van Sedo), heeft het bedrijf samen met Marius Würzner, Ulrich Essmann en Ulrich Priesner tot wereldwijde marktleider in de domeinnaamhandel gemaakt. In 2007 werd hij door Ernst & Young Duitsland benoemd tot ‘Ondernemer van het Jaar’. In 2009 werd hij CEO van Sedo Holding AG en daarmee de hoofdverantwoordelijke voor het zakelijke ‘affilinet’, een van de grootste affiliate marketingplatforms in Europa

Tobias Flaitz heeft een diploma in engineering en een MBA van de universiteit van St. Gallen, Zwitserland en Berkeley, CA. Hij werkte al vele jaren als consultant bij Accenture en Booz & Co de VS en EMEA. Sinds 2007 had Tobias Flaitz een leidinggevende functie op het gebied van strategie en business development bij Hubert Burda Media in München.

“Namens de Raad van Commissarissen, wil ik Tim Schumacher bedanken voor de vele jaren van uitstekende en betrouwbare samenwerking, voor zijn persoonlijke inzet en de enorme prestaties die hij bereikt heeft voor het bedrijf. Hij stichtte en leidde Sedo vanaf de start-up tot een van ‘s werelds grootste marktplaats voor domeinnamen “, aldus Michael Scheeren, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “We zijn blij dat Tim Schumacher beschikbaar zal zijn voor verdere samenwerking binnen de Raad van Commissarissen. Tegelijkertijd zijn we zeer verheugd dat Tobias Flaitz de taak als CEO op zich wil nemen. Met zijn expertise als ervaren manager, knowhow op het gebied van digitale business modellen, strategieontwikkeling en proces optimalisatie, hopen we Sedo de komende jaren verder te kunnen versterken. “

Dit artikel staat in de categorie Domeinnaam Nieuws and tagged .